SDS Nieuws

SDS Corona Wedstrijdprotocol

14-9-2020

Protocol voor wedstrijden in sporthal de Voorde bij volleybalvereniging SDS Voorthuizen.

Beste spelers en toeschouwers,

SDS heeft op basis van de NOC*NSF en Nevobo-protocollen dit protocol opgesteld zodat iedereen de wedstrijden zo veilig mogelijk kan spelen.

We proberen om zoveel mogelijk preventieve maatregelen te nemen maar natuurlijk is het belangrijkste dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt.

Mocht je vragen en/of opmerkingen hebben n.a.v. dit protocol, mail deze dan voorzitter@sdsvoorthuizen.nl.

Namens het bestuur van SDS,

Erik Verkade

PS het protocol kan veranderen, zorg dat je altijd de laatste update bij de hand hebt.

 1. Kom NIET sporten als je klachten hebt als verkoudheid, een loopneus, je vaker moet niezen, keelpijn- of hoestklachten of een verhoging boven de 38 graden hebt.
 2. Bij de ingang van de hal is iedereen verplicht om zijn of haar handen te wassen bij aankomst en vertrek.
 3. Teams dienen een namenlijst van spelers met telefoonnummers bij de bar af te geven, toeschouwers moeten hun naam op de lijst bij de ingang schrijven.
 4. Kleedkamers zijn wel beschikbaar, per kleedkamer mogen maximaal 6 personen tegelijk in de kleedkamer zijn. Kom daarom zoveel mogelijk omgekleed naar de zaal. Douchen is wel mogelijk, maximaal 3 personen per doucheruimte.
 5. Bij een wedstrijd zijn toeschouwers toegestaan mits zij 1,5m afstand (onder de 17 onderling geen probleem) bewaren met elkaar en de spelers Ook mogen zij geen    spreekkoren vormen. Ook is schreeuwen niet toegestaan. Verder zijn wij helaas gebonden aan een maximum van 100 toeschouwers in de accommodatie. Wanneer    dit aantal overschreden wordt, dan zullen toeschouwers verzocht worden het pand te verlaten.
 6. Spelers en toeschouwers dienen de aangegeven route te volgen, zorg altijd voor 1,5m afstand.
 7. Vermijd high five’s, handen schudden of ander fysiek contact. Begroet tegenstanders en scheidsrechters vanaf de 3m lijn.
 8. Teams mogen niet luidkeels zingen, yellen of onder het net door schreeuwen. Dit kan door een scheidsrechter bestraft worden.
 9. De kantine is open. Het is de bedoeling dat, als het weer het toelaat, iedereen buiten het drankje nuttigt. Mocht het slecht weer zijn dan moet de 1,5m in acht worden  genomen.
 10. Het belangrijkste is dat iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid neemt en dat we er samen voor zorgen dat er veilig gespeeld kan worden waarbij met respect omgaan met eigen spelers, tegenstanders, SCHEIDSRECHTERS en natuurlijk toeschouwers.

1,5m afstand??

Voor de volledigheid:

Ben je 18 jaar of ouder, dan moet je tot iedereen behalve tot kinderen t/m 12 jaar een afstand bewaren van minimaal 1,5 meter. En behalve kinderen t/m 12 jaar mag niemand dichter dan 1,5 meter bij jou komen.

Ben je ouder dan 12 en jonger dan 18, dan hoef je geen afstand te houden tot iedereen jonger dan 18 jaar, maar wel minstens 1,5 meter tot personen van 18 jaar en ouder. Deze laatste groep (18 jaar en ouder) mag ook niet dichter dan 1,5 meter bij jou komen.

Ben je jonger dan 13 jaar? Dan hoef je tot niemand afstand te houden. En iedereen mag dichter dan 1,5 meter bij jou komen.

Tijdens het sporten gelden deze regels niet waar dat de sportbeoefening in de weg staat.

Sponsored by :

 • DeMeerwaarde.jpg
 • Puurveen.jpg
 • Groenheijde.jpg
 • hartkamp.jpg
 • Bruna.jpg
 • Huisvisie.jpg
 • Ackersate.jpg

Webshop

Sponsors

 • Huisvisie.jpg
 • hartkamp.jpg
 • Ackersate.jpg
 • DeMeerwaarde.jpg
 • Bruna.jpg
 • Groenheijde.jpg
 • Puurveen.jpg